En we werkten nog lang en gelukkig

  • 18.02.2013

Tegenlicht schetst de arbeidsmarkt van de toekomst, waar niet geld verdienen, maar geluk het belangrijkste streven is.

Zo'n honderd jaar na de invoering van loonarbeid en de 45-urige werkweek is de traditionele arbeidsverdeling aan het eind van zijn looptijd. De ontslagbescherming wordt afgebroken, vaste banen worden nauwelijks nog aangeboden en 1 op de 5 werknemers is straks ZZP'er.

Geïnspireerd door de ideeën van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler (wiens zakelijke succes is gebaseerd op de de kracht van het geluk van zijn werknemers) schetst Tegenlicht de arbeidsmarkt van de toekomst, waar niet geld verdienen maar geluk het belangrijkste streven is.

Met aandacht voor de transformatie van de werknemer tot werkondernemer, loodgieten 2.0, de stand up-meeting als nieuwe vergadervorm en het evangelie van managementcoaches De Kock & Vergeer: wie geluk nastreeft, zal succes oogsten. Plus de laatste loonarbeiders van Nederland: wat wordt hun rol in het sprookje van Het Nieuwe Werken?

Regie: Geert Jan Bron
Research: Marijntje Denters, Gerko Wessel, William de Bruijn
Productie: Jenny Borger
Eindredactie: Henneke Hagen en Frank Wiering

Uitzending: maandag 18 februari, 21.00 uur op Nederland 2

Napraatsessie

Bekijk de napraatsessie bij deze aflevering. Op internet praten we verder met René Kesselaar en Wim Heuvelman (Finext) en beantwoorden we vragen van Twitter.

Hoe gelukkig werk jij?

Zoom

Tegenlicht gaat op zoek naar de toekomst van werken. Maar hoe ziet jouw toekomstige, gelukkige werkplek eruit? Praat mee.

geef je reactie

 

reacties