Collapsus wint SpinAward & is genomineerd voor een Webby Award

  • 11.04.2011

De Nederlandse productie Collapsus, ontwikkeld door producent SubmarineChannel.com in coproductie met VPRO Tegenlicht, heeft een SpinAward gewonnen in de categorie Beste Interactieve Video Concept. De Spin Awards zijn de jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. De prijzen werden donderdag 7 april uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daarnaast is Collapsus ook genomineerd voor een Webby Award.

Het doel van de Stichting SpinAwards is het stimuleren van creativiteit en daardoor effectiviteit in uiteenlopende vormen van interactieve communicatie. In het juryrapport van SpinAwards staat waarom Collapsus de winnaar is: "door de vernieuwende manier van verhalen vertellen is het een voorbeeld voor de markt".

Collapsus is een online thriller waarin film, rotoscope animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring. De productie mengt documentairemateriaal met mini-games en filmfragmenten en nodigt de speler uit een eigen perspectief te kiezen.

Het bijzondere aan Collapsus is dat de kijker zelf kan kiezen op welk moment hij eruit stapt voor extra achtergrondinformatie of het spelen van een mini-game. Vlogs (video blogs) van de hoofdpersonen en korte clips uit de VPRO documentaire Energy Risk zorgen voor inhoudelijke verdieping.

Collapsus won eerder ook al de interactive award op het SXSW festival in Austin, Texas en was genomineerd voor een Emmy.

Daarnaast is Collapsus ook genomineerd voor de Webby Awards in New York (uitreiking is op 14 juni, stemmen kan tot 28 april). De Webby Awards is een internationale award voor excellentie op het internet. De awards worden uitgereikt door The International Academy of Digital Arts and Sciences. Deze academy bestaat uit diverse intellectuele organisaties en personen, zoals zanger David Bowie en politiek columnist Arianna Huffington.

Collapsus is voor de Webby Awards genomineerd in de categorie 'Online Film & Video' voor Best use of interactive video.

Collapsus is een samenwerking tussen SubmarineChannel en VPRO Tegenlicht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en GasTerra.

reacties